Diensten

Maatwerk voor elke ondernemer.

Iedere ondernemer is anders en ieder bedrijf is ook anders. Wat de ene ondernemer aan ondersteuning nodig heeft kan de andere zelf doen. Dus voordat ik met een ondernemer ga samenwerken heb ik altijd eerst een Winstgesprek van een uur. Tijdens dat uur bespreken we de situatie van jouw bedrijf en waaraan jij behoefte hebt. Op basis daarvan doe ik een voorstel voor een pakket. 

Profit first als basis voor jouw succes

Elk pakket bevat in elk geval Profit First. Als gecertificeerd Profit First Professional leer ik elke klant van mij Profit First in het bedrijf te implementeren. Waarom? Omdat je met Profit First jouw omzet op een zodanige manier leert besteden dat je aan het eind van de maand jezelf een goed salaris kunt betalen. Daar is jouw bedrijf tenslotte voor: om voor jou te zorgen en jou het salaris te geven dat jij waard bent. Tenslotte ben jij de meest waardevolle medewerker van jouw bedrijf: jij neemt alle beslissingen, bepaalt de strategie en doet het uitvoerende werk.  

Daarnaast zorg je met Profit First ervoor dat jij voldoende geld reserveert voor de belastingen en een buffer opbouwt om financiële tegenslagen op te vangen. Heel belangrijk om dit al vanaf het begin te doen! 

Wil je alvast meer over Profit First weten? Geef je dan op voor een workshop welke ik vrijwel maandelijks geef. 

Naast Profit First kun je kiezen uit één of meerdere onderstaande delen: 

profit assesSment

Dit is een analyse van jouw bedrijf, een soort financiële APK, om te zien hoe financieel gezond jouw bedrijf is. Dit assessment is altijd de start voor het implementeren van Profit First. Op basis hiervan stel ik een rapportage op met een voorstel voor de Profit First percentages waarmee je jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend(er) kunt maken. Daarna kun je ervoor kiezen hier verder zelf mee aan de slag te gaan, of een aantal consultancy sessies te boeken om jou hier verder bij te begeleiden, waarbij jij tevens advies kunt krijgen over keuzes die je moet maken, beslissingen die je wilt nemen.  

Winstplan

Elke ondernemer zou een Winstplan moeten hebben: een financieel jaarplan waarin je uitrekent hoeveel omzet je nodig hebt om al jouw privé en zakelijke kosten plus wensen te kunnen betalen. Denk daarbij ook aan een aanvulling op jouw pensioen! 

Want pas als je weet waar je nu staat en waar je naar toe wilt, kun je jouw strategie bepalen en kun je met de Profit First methode jouw doelen bereiken.  

consultancy

Als winstconsultant bied ik in sommige pakketten ook een aantal consultancy sessies aan. Hierin kan ik jou beter begeleiden naar het gewenste resultaat en jou adviseren op het moment dat je ergens tegenaan loopt. 

Maar uiteraard kun je ook eenmalige consultancy sessies bij mij aanvragen op het moment dat je iets speciaals wilt bespreken. 

financiële administratie

Natuurlijk kun je mij als boekhouder inschakelen voor jouw volledige administratie of een deel hiervan. We bespreken welke onderdelen jij zelf kunt doen en wat je aan mij uitbesteedt. 

Belastingen

Als belastingconsulent kan ik jouw aangiften Omzetbelasting (of BTW) en Inkomstenbelasting voor jou indienen. Ook als jij jouw boekhouding helemaal zelf voert. En namens jou kan ik bezwaarschriften indienen, Toeslagen of Voorlopige Aanslagen wijzigen of aanvragen. Wat je maar wilt. Dit kun je tijdens het Winstgesprek aangeven. 

 

workshops

Los van een pakket kun je ook eenmalige diensten van mij afnemen. Deze kun je 1 op 1 met mij samen doen, of in een groep. Denk hierbij aan: 

Profit Assessment
Workshop Profit First
Winstplan opstellen 

 

 

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!