Over mij

Waardevol

Ik ben Ria Meijer. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Toen mijn jongste dochter geboren was kwam ik in een rolstoel terecht vanwege bekkeninstabiliteit. Na heel veel fysiotherapie leerde ik weer lopen maar ik bleef fysieke problemen houden. Uiteindelijk kreeg ik na een jaar de diagnose fibromyalgie en ik werd volledig afgekeurd. Ik vond dat zo’n klap in mijn gezicht! Ik had echt het gevoel dat ik dat stempel op mijn voorhoofd had staan met AFGEKEURD erop, dat ik niets meer waard was, niet meer nuttig kon zijn. Ik vond dat verschrikkelijk en ik wilde dit niet accepteren en zocht iets om toch nog waardevol te kunnen zijn voor de maatschappij, iets bij te kunnen dragen. Ook al kan ik me soms moeilijk bewegen, heb ik altijd pijn en weinig energie, ik wil zo graag iets voor een ander betekenen, andere mensen helpen.

Zo besloot ik ondernemer te worden en in 2000 een administratiekantoor te beginnen. Ik vond het altijd leuk om met cijfers om te gaan en mijn favoriete vakken op school waren dan ook Wiskunde en Boekhouden/Bedrijfsrekenen. Veel klasgenoten hadden hier moeite mee dus regelmatig kwam er iemand met mij mee naar huis om geholpen te worden met het huiswerk, omdat ik het op een andere manier kon uitleggen dan de docent. Ik vond dat heel leuk om te doen en dat heeft er toe geleid dat ik dit bedrijf begon. Ik kon het vanuit huis doen zodat ik geen energie hoefde te steken in reizen, ik kon datgene doen wat ik leuk vond en hier veel mensen mee helpen. Dus echt van waarde zijn voor anderen! En na 3 jaar verdiende ik meer dan ik aan uitkering kreeg dus kon ik uit de WAO. Daar was ik super trots op!

 

Ervaring

Na school ben ik gaan werken in verschillende branches (hotelbranche, handelskantoren, advocatuur, notariaat, accountantskantoor en welzijn), waarbij ik altijd (een gedeelte van) de boekhouding als onderdeel van mijn werkzaamheden had, onder toezicht van een accountant. Hierdoor heb ik veel geleerd en ervaring in veel verschillende branches opgedaan. Naast mijn werk ben ik altijd studies blijven volgen (waaronder juridisch secretaresse en coaching) om meer te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Jaarlijks bezoek ik door de belastingdienst georganiseerde seminars waar alle wijzigingen in de belastingwetgeving worden uitgelegd. Daarnaast ben ik lid van een forum voor fiscale dienstverleners en intermediairs, waar ik altijd met vragen terecht kan.

Geld en vrijheid

Ook vond ik het altijd al fascinerend om te zien hoe verschillend mensen met geld om gaan, of ze nou veel of weinig ervan hebben. Ik kom uit een arbeidersgezin waar mijn vader al jong afgekeurd werd en thuis kwam te zitten, dus wij moesten het doen van een uitkering en elk dubbeltje omdraaien. Mijn moeder moest uit nood 2 ochtenden gaan schoonmaken (werkende getrouwde moeders vond mijn vader not done, maar het kon gewoon niet anders) om de eindjes aan elkaar te knopen. Zo leerde ik dus al heel jong dat je moet werken voor je geld en dat je steeds bewuste keuzes moet maken waaraan je dit uitgeeft. En ik besloot om ook altijd te blijven werken, zelfs als ik trouwde en kinderen kreeg, om nooit financieel afhankelijk te worden van een partner. Ik gun elke vrouw haar eigen financiële onafhankelijkheid, dat geeft zo’n gevoel van vrijheid!

Potjes systeem

Mijn zakgeld en later ook het geld dat ik met bijbaantjes verdiende verdeelde ik vroeger over potjes, elk met een eigen doel. Ik had een potje voor de vakantie, één voor tijdschriften en muziek en één voor extra’s. Ook toen ik later ging samenwonen nam ik verschillende bank- en spaarrekeningen en legde zo maandelijks steeds wat opzij voor kleding, cadeaus, vakantie, onvoorziene zaken enzovoorts.

Zakelijk deed ik dit vreemd genoeg niet, totdat in 2008 de bankencrisis begon en ik klanten kwijtraakte. Mijn omzet liep terug en ik had af en toe niets over voor mijn eigen salaris. Toen besefte ik dat ik ook zakelijk mijn geld beter moest managen en opende meerdere bankrekeningen, o.a. voor mijn salaris, de belastingen en voor een buffer. Ik begon mijn omzet over deze rekeningen te verdelen en maak nu weer winst, bouw een buffer op en heb veel meer rust over mijn financiën.

 

consultancy

Ik kwam steeds meer ondernemers tegen met hetzelfde probleem, dus ik besloot een paar jaar geleden een programma te ontwikkelen waarmee ik anderen ook kan helpen hun bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken. Ik heb inmiddels al vele ondernemers hiermee geholpen en ben daarom gestopt met mijn administratiekantoor om me volledig te kunnen focussen op het begeleiden en mentoren van mijn klanten als high value financial business coach.

Het geeft me enorm veel voldoening als ik het bedrijf van mijn klanten de transformatie zie doormaken van soms zelfs verliesgevend naar een winstgevend en bloeiend bedrijf. En mijn klanten vanuit financiële rust hun bedrijf naar een volgend niveau help te brengen. Als Winstconsultant voel ik dat ik nog meer van waarde kan zijn voor mijn klanten.

Als je mij beter kent dan weet je dat 

Mijn gezin en familie altijd op nummer 1 komen, zelfs soms ten koste van mijzelf  – Ik nooit maar dan ook nooit opgeef als ik echt iets wil: al duurt het nog zo lang maar uiteindelijk zal ik datgene bereiken waarvan ik voel dat dit het juiste is voor mij, maar ook voor een ander als ik die wil helpen – Ik veel geduld en empathie heb, maar allergisch ben voor doorzichtige uitvluchten – Ik veel van quotes hou, mijn levensmotto is “If you can dream it, you can do it” – Ik een echte theeleut ben, ik drink bij voorkeur groene thee met citroen of munt – Ik enorm van muziek houd, van allerlei stijlen, afhankelijk van mijn stemming op dat moment – Ik gek ben op dansen, al vanaf mijn jeugd heb gezeten op jazzballet, volksdansen en ballroomdansen, en dit nu door mijn fysieke beperking helaas niet meer volop kan, maar nog steeds niet stil kan blijven zitten of staan als ik een lekker nummer hoor – Ik pas helemaal tot rust kan komen aan zee, genietend van de deining, het geluid van de branding en het wijdse uitzicht – Mijn favoriete land Frankrijk is waar ik graag mijn vakanties doorbreng, het liefst met onze eigen caravan, en dan altijd ook een paar keer naar zee moet – Ik het heerlijk vind om op een terrasje te zitten en mensen te kijken, maar ook graag oude steden bezoek om daar cultuur op te snuiven – Ik heel veel boeken lees, zowel voor mijn persoonlijke ontwikkeling als ter ontspanning.