Blog

Ben jij gek op geld of gek van geld?

“Jij schrijft alleen maar over geld. Ben je er soms gek op?” vroeg iemand me onlangs.

Daar moest ik eigenlijk een beetje om lachen: nog niet zo heel lang geleden werd ik juist gek VAN geld.

Vroeger was er in ons gezin nooit geld over: mijn ouders konden de eindjes net aan elkaar knopen. En geld om iets extra’s te doen? Dat was er eenvoudig niet.

Ook toen ik ging samenwonen was het hetzelfde liedje, omdat we allebei nog heel jong waren. En als ik al wat gespaard had ging er altijd wel iets kapot dat we moesten vervangen, of kregen we een torenhoge rekening voor de auto.

Kortom: ik werd gek van geld, had er altijd te weinig van en durfde het nauwelijks uit te geven.

Mijn valkuil

Wat ik ook deed, er was nooit geld genoeg. Ik ontdekte waarom: mijn geldthermostaat stond in het rood. Mijn money mindset stond op schaarste.

Door me te verdiepen in de psychologie van geld, zag ik dat mijn gedachten over geld de boosdoener waren. En ik begreep plots waarom ik er nooit genoeg van had, terwijl een ander de euro’s met gemak binnenhaalt.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je voelt dat geld je in de ban houdt

Er komt misschien wel bakken geld binnen, maar je geeft het ook met handenvol weer uit. Wellicht omdat je vindt dat je het niet waard bent, het eng vindt om veel geld op de bank te hebben staan.

Of er komt veel te weinig geld binnen, omdat je vindt dat je het niet verdient om met je bedrijf goed te boeren.

Hoe je je nu ook voelt, weet dat het belemmerende overtuigingen zijn. Gedachten die jou klein houden. Die je verhinderen om te groeien en impact te maken op de wereld. Denk maar aan al die klanten die je nog beter zou helpen. Of de goede doelen die je zou steunen.

Financieel business coach

Tijdens onze coaching besteed ik daar dan ook veel tijd en aandacht aan. Hoe draaien we jouw gedachten op een positieve manier om, zodat je geld aantrekt in plaats van afstoot?

Ben jij een succesvolle kennisprofessional of dienstverlener met een winstgevend bedrijf? Loop jij tegen een plafond aan, in je omzet, je werkuren, je groei?

Ik leer jou met een simpele methode hoe jij slim met je geld omgaat, zodat jij het leven krijgt dat jij wilt. Op een manier die bij jouw levensstijl en bedrijf past, want we zijn allemaal anders en daar houd ik rekening mee.

Hoeveel geld daarvoor nodig is? Dat bepaal jij. En ja, dat mag onderweg veranderen. Want naarmate jouw geldthermostaat hoger komt te staan, hoe anders je dromen er misschien uit zullen zien.

Wil jij ook op een eenvoudige manier goed geld verdienen? En het leven van je dromen leiden? Plan dan hieronder je Winstgesprek in.

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!