Blog

focus op je winst

Wanneer je iets wilt bereiken is het belangrijk steeds dat doel voor ogen te houden. Bij elke actie die je neemt je af te vragen of dit jou dichter bij jouw doel brengt.

winst maken

Als ondernemer is het jouw doel winst te maken. Als je geen winstgevend bedrijf hebt ben je in feite geen ondernemer, maar heb je een dure hobby.

Dus telkens als je kosten maakt of in iets investeert is het belangrijk je af te vragen of dit echt noodzakelijk is. Want als je steeds alles wat er binnen komt weer uitgeeft blijft er niets over en maak je dus geen winst.

Toch is in de praktijk steeds jouw winst het restje wat overblijft nadat je al je kosten hebt betaald. En heb je weinig inzicht in hoe hoog deze winst dan is. 

Draai het daarom om: zorg dat je eerst jouw winst veiligstelt en daarna pas je kosten betaalt! Zo worden jouw kosten het restje en weet je zeker dat je winst maakt.

Als je spaart voor een auto, voor een computer of een andere dure aankoop is het ook handig eerst je spaargeld opzij te zetten voordat je jouw rekeningen betaalt. Zo kan je dit deel van je geld niet meer uitgeven.

Doe dit dus met je winst ook.

Wil je weten hoe je dit in de praktijk aanpakt? Plan hieronder een Winstgesprek met mij in en ik geef je in elk geval 1 tip hiervoor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder! 

Ik heb alvast wat tips voor jou om jouw cashflow te verbeteren voor meer winst in jouw bedrijf. Je kunt mijn gratis checklist met tips hier downloaden.