Blog

Halfjaarlijkse check

De eerste helft van dit jaar zit er alweer op. Vind jij het ook zo hard gaan?

Dit is het moment dat ik altijd mijn doelen voor het jaar onder de loep neem en kijk of ik halverwege ben. Zo ja: super! Zo nee: dan weet ik waar ik een tandje meer bij moet zetten.

Heb jij jouw doelen voor dit jaar al helder? En ben jij nu op de goede weg om ze te halen?

Zorg voor een strategie

Ook als je liever zonder plannen onderneemt en wel ziet hoe alles loopt, toch is het handig om in elk geval iets van een strategie te hebben. Je wilt aan het einde van het jaar tenslotte niet moeten concluderen dat je omzet veel lager is dan vorig jaar, of dat je nauwelijks iets met je bedrijf verdiend hebt.

Ga er dus even voor zitten en bedenk allereerst hoeveel je de komende maanden met je bedrijf wilt verdienen, welk bedrag je maandelijks aan jezelf wilt overmaken aan salaris.

Tel daarbij een derde op voor de belasting die je hierover moet betalen, en vervolgens alle vaste zakelijke kosten die je de komende maanden moet betalen. Je kunt er een extra bedrag bij optellen voor ad hoc uitgaven, en alles bij elkaar weet je dan hoeveel omzet je de komende zes maanden nog moet draaien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bepaal je acties

Is dit haalbaar? Hoeveel klanten heb je dan nodig?

Misschien moet je wat acties doen om extra omzet te genereren, misschien moet je je tarieven en/of je verdienmodel wel aanpassen.

Er zijn veel mogelijkheden om je omzet te halen. Denk hier goed over na en maak een actieplan, zodat je wekelijks weet wat je moet doen.

Heb  je hierbij hulp nodig?

Plan dan gerust een afspraak voor een Winstgesprek met mij in. Ik denk graag met je mee.

Zorg dat je 2022 met mooie cijfers afsluit en laat dit geen (teleurstellende) verrassing zijn! 

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!