Blog

Oude schoenen

Herken je het gevoel dat je bedrijf stilstaat?

Dat je twijfelt of je hetzelfde wilt blijven doen of dat je iets heel anders moet gaan doen?

Ik denk dat veel ondernemers dit gevoel wel herkennen. Vaak kijken zij dan naar wat ze hebben en vinden ze het moeilijk om dat los te laten, om iets totaal anders te gaan doen.

 

Veranderen is spannend

Vooral omdat je niet van tevoren weet of het succesvol zal zijn.

Dus veranderen ze een klein ding in hun bedrijf, zodat het nog “veilig” voelt. Met als gevolg dat er nagenoeg niets verandert en ze het gevoel blijven houden van onrust, geen voldoening meer voelen.

 

Oude schoenen

Net als met oude schoenen: ze lopen niet lekker meer, je krijgt misschien eerder zere voeten. Maar je gooit ze nog niet weg omdat je nog geen nieuwe hebt.

Dat klinkt wellicht heel verstandig. Maar aan de andere kant word je wel gedwongen nieuwe schoenen te kopen als je ze wél meteen weggooit. Zodat je niet op blote voeten hoeft te lopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Rigoureus

Daarom adviseer ik klanten altijd meteen rigoureus datgene aan te pakken dat niet meer bevalt in hun bedrijf, niet langer te blijven hangen aan oude methodes maar gewoon direct veranderingen door te voeren.

Des te eerder krijg je weer voldoening in wat je doet, en daarmee zal het succes van je bedrijf ook groeien.

Zit jij nou ook in zo’n impasse? Weet je niet precies wat je wilt met je bedrijf? Zoek dan een goede businesscoach. Die houdt jou een spiegel voor en laat jou zien waar de schoen wringt.

Natuurlijk mag je ook altijd contact met mij opnemen. Je kunt een afspraak in mijn agenda inboeken, en een half uur lang telefonisch met mij sparren over jouw bedrijf. Ik houd jou graag die spiegel voor zodat jij weer verder kunt.

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!