Blog

Ondernemen is puzzelen

 

Ik vergelijk een onderneming met een puzzel. Alle onderdelen zijn de losse puzzelstukjes, en die passen allemaal maar op één manier in elkaar zodat de puzzel compleet is en jouw onderneming financieel gezond en winstgevend wordt.

 

Puzzelstukjes

Welke puzzelstukjes dat zijn? Allereerst jijzelf, want bij bent de bedenker van de producten, de verkoopspecialist, de manager, de uitvoerder, jij bepaalt de strategie en noem maar op. Allemaal rollen die jij steeds weer aanneemt, zeker als je geen team hebt. Op het moment dat jouw mindset niet in orde is zal jij een bepaalde rol niet goed uitvoeren, waardoor jouw puzzelstukje niet goed past.

Andere puzzelstukjes zijn o.a. jouw aanbod, jouw tarieven, jouw marketing, jouw financiën. Als elk van deze onderdelen niet goed op elkaar zijn afgestemd dan passen ze niet en wordt de puzzel niet compleet.

 

Strategie

Hiervoor heb je een strategie nodig. Op welk niveau je ook zit met jouw bedrijf. Als starter is jouw strategie anders dan wanneer jouw bedrijf een plafond heeft bereikt en de omzet stagneert.

Maar de puzzelstukjes blijven hetzelfde. Alleen zal de inhoud van elk puzzelstukje aangepast moeten worden om de puzzel weer passend te krijgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Next Level Winst Programma

 

Hiervoor heb ik een programma ontwikkeld, speciaal voor een selecte groep ambitieuze ondernemers die een plafond hebben bereikt en door willen groeien met hun bedrijf.

In mijn Next Level Winst Programma leer ik je in een half jaar tijd o.a.:

  • Welke onderdelen cruciaal zijn om jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te krijgen.
  • Hoe jij jouw aanbod en tarieven op de juiste doelgroep kunt afstemmen.
  • Hoe jij meer grip op jouw cijfers krijgt zodat je de juiste keuzes kunt maken en meer rust ervaart.
  • Welke acties jij dient te nemen om jouw bedrijf te laten groeien en meer winst te maken.

Ik heb sinds 2000 inmiddels honderden ondernemers in diverse branches geholpen om hun bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken en door te groeien naar een volgend niveau.

Wil jij dit ook voor jouw bedrijf? Plan dan nu jouw gratis Winstgesprek met mij in en ontdek of jij ook in mijn programma past.

Je ontvangt in elk geval één tip waarmee jij meteen meer winst maakt.

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!