Blog

Vakantiegeld

In mei ontvangen de meeste werknemers hun vakantiegeld. Een bedrag van bijna een maandsalaris extra op hun rekening, waarmee zij kunnen doen wat zij willen. 

Niet iedereen besteedt het aan vakantie. Sommige mensen sparen het op, anderen gebruiken het om er schulden mee af te lossen. 

 

Ondernemen en vakantiegeld

Als ondernemer heb jij geen vakantiegeld. Tenminste, niet vanzelf. Jij kunt hier wel voor zorgen door van jouw maandomzet 4% opzij te zetten op een aparte spaarrekening.

Geen 8% zoals bij een werkgever, want dit is bruto en wordt zwaarder belast dan salaris. Ongeveer de helft wordt aan de belastingdienst afgedragen, vandaar dat ik aan ondernemers 4% adviseer.

 

Sparen of extra acties

Maar als jij dat tot nu toe niet gedaan hebt zou je acties kunnen doen om deze maand extra omzet te genereren.

Bied je programma aan met een paar bonussen waardoor het extra aantrekkelijk wordt, of geef een betaalde masterclass of workshop. Geef een webinar of organiseer een challenge waardoor je extra klanten krijgt.

Een klant van mij is fotografe en biedt nu portfolio shoots aan tegen gereduceerd tarief. Ze duren korter en je krijgt minder foto’s, maar het levert haar extra geld op en ze heeft meteen weer extra foto’s die zij kan gebruiken op haar website en Social Media.

 

Wees creatief en kijk wat voor jou mogelijk is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!