Blog

YES I DID IT

Met trots mag ik bekend maken dat ik nu officieel gecertificeerd ben als Profit First Professional. Ik ben hier echt super trots op!

Ik kwam in 2017 in aanraking met Profit First. Toen ik het boek las was het voor mij een feest van herkenning, want privé had ik al vanaf mijn jeugd mijn geld altijd over verschillende potjes (in het begin letterlijk, later spaarrekeningen) verdeeld voor verschillende doelen. Maar zakelijk had ik dit vreemd genoeg nooit gedaan. En door Profit First nu ook zakelijk te gaan gebruiken werd mijn bedrijf financieel gezonder en winstgevender, precies het doel van Profit First. En dat gunde ik mijn klanten ook, dus ben ik de opleiding gestart om alle finesses hiervan te leren.

Hobbels op de weg

De omstandigheden voor het volgen van deze opleiding waren niet ideaal: mijn moeders gezondheid ging zo snel achteruit dat we haar vlak voor Kerst naar een verpleeghuis moesten verhuizen, en daarna tot eind januari waren we bezig haar spullen te verdelen, het huis leeg te ruimen en schoon te maken. En mijn man kreeg begin maart een hartaanval waarna wij 2 weken in volledige quarantaine moesten omdat er ook Corona-patiënten binnengebracht waren. Toch heb ik binnen 2 maanden alle opdrachten met goed gevolg doorlopen en ben daarna in april 2020 geslaagd voor het examen. Dit was een heel belangrijk doel voor mij: dit certificaat toont aan dat ik bevoegd ben om jou te helpen Profit First in jouw bedrijf te implementeren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Waarom is Profit First zo belangrijk?

Profit First betekent letterlijk Winst Eerst: zet van elke euro omzet die jij van jouw klanten ontvangt eerst geld opzij voor jouw winst. Want jouw winst is superbelangrijk: van jouw winst betaal jij jouw salaris, maar ook jouw belastingen, aanvulling op jouw pensioen, je studiekosten, je AOV-verzekering, jouw investeringen en een buffer voor financiële tegenvallers. En als jij dit niet doet gaat al jouw geld op aan rekeningen van leveranciers, en kom je aan het einde van de maand erachter dat er erg weinig is overgebleven voor jouw salaris. Laat staan dat je geld opzij hebt gezet voor de belastingen en een buffer. Dit is Parkinson’s Law: we benutten de beschikbare ruimte. We geven al het geld uit dat er is. Tenzij je eerst geld reserveert voor deze belangrijke doelen, dan blijft er minder geld over om uit te geven aan kosten en houd je automatisch meer winst over aan het einde van het jaar. Want laten we wel zijn: jouw bedrijf is er om voor jou te zorgen. Jij bent de belangrijkste werknemer in jouw bedrijf: jij neemt de beslissingen, jij bepaalt de strategie, jij voert de werkzaamheden uit. Dus jij bent super belangrijk en verdient het om als eerste betaald te worden en minstens een salaris te ontvangen dat je ook bij een baas zou krijgen als je in loondienst was.

Focus op winst

Veel ondernemers leggen de focus op hun omzet, maar vergeten vaak dat meer omzet halen niet automatisch betekent dat je dan ook meer winst maakt! Soms stijgen je kosten mee waardoor je zelfs minder winst overhoudt. Terwijl jouw winst jouw bruto jaarinkomen is! Hier wordt naar gekeken op het moment dat jij een hypotheek wilt, of een lease auto. Dus leg jouw focus op winst! En dat is precies waarbij Profit First jou kan helpen.

Zelfs als jouw bedrijf momenteel in zwaar vaarwater verkeert omdat er weinig omzet binnen komt. Of omdat jij veel schulden hebt. Door Profit First toe te gaan passen in jouw bedrijf ga jij je focussen op jouw winst waardoor jij minder kosten maakt, en kun jij jouw schulden uiteindelijk zelfs sneller aflossen. En tegelijkertijd een buffer opbouwen voor toekomstige financiële crises. Wat nu super belangrijk is gebleken.

Dus start nu met het eerst nemen van jouw winst!

Mijn certificering is inmiddels verlopen, maar ik heb ondertussen wel veel meer kennis en ervaring. Wil je meer weten, advies of begeleiding? Maak een afspraak met mij voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek. We bespreken dan samen jouw situatie en kijken wat het beste voor jou en jouw bedrijf is om zo snel mogelijk een financieel gezond en winstgevend bedrijf te krijgen. Ik help jou hier graag bij!

Winstgesprek 

Wil jij door mij geholpen worden jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Winstgesprek, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik help jou graag verder!